sl  en

Novice

četrtek, 11. junij 2015, 00:00

Novice in napoved septembrskega dogodka projekta W3B

Na UP IAM v okviru programa WoodWisdom-NET+ poteka projekt CaReWood. Njegov glavni cilj je predstaviti koncept za izpopolnjevanje predelanega masivnega lesa ter kot vir za čiste in zanesljive sekundarne lesene izdelke znotraj evropske industrije.

Zaposleni našega Oddelka za tehnologijo pa so vključeni tudi v soroden projekt W3B – What We Wood Belive?, ki zajema sociološko-ekonomske raziskave gozdno-lesnega sektorja v Avstriji, na Finskem, Nemčiji, Norveški in v Sloveniji. Rezultati projekta bodo obsegali celotno vrednostno verigo od gozda do končnih izdelkov in ne le vključevali najnovejše razvojne strategije posameznih sektorjev, temveč jih še nadgradili. Ustvarili bodo tudi jasne in dovolj natančne informacije s sporočilno vrednostjo.

Napredek v projektu W3B je objavljen v njihovem mesečnem glasilu, dostopnem na povezavi, kjer lahko preberete več tudi o dogodku, ki bo organiziran septembra.

Še vedno pa vas vljudno vabimo, da izpolnite anketo, ki jo s partnerji izvajamo v okviru navedenega projekta. S tem nam boste resnično pomagali pri nadaljevanju iskanja trajnostnih rešitev za delo z lesom.
Povezava na anketo: http://survey.wood-w3b.eu/index.php/573142/lang-sl