sl  en

Novice

petek, 5. september 2014, 00:00

Pomembna gostovanja v okviru raziskav s področja lesarstva na UP IAM

Področje lesarstva je pomemben del raziskav Oddelka za tehnologijo UP IAM, ki se s svojim raziskavami pomembno povezuje s tujino.

Tako je dr. Andreja Kutnar konec avgusta obiskala Mendel University (Faculty of Forestry and Wood Technology, Department of Wood Science) v Brnu (Češka), kjer je predstavila naslednja predavanja:

  • Wood Science at University of Primorska (25. 8. 2014)
  • Thermal Wood Treatments and Requirements of the European Low-Carbon Economy (26. 8. 2014)
  • Thermo Hydro Mechanical Modification of Wood (27. 8. 2014)

Obisk je opravila sočasno s kolegom Robertom Widmannom iz švicarskega inštituta EMPA (Swiss Federal Laboratories for Materials Science and Technology), zaradi česar je bila mednarodna izmenjava  dodatno razširjena in uspešna.  

V prvem tednu pa je dr. Andreja Kutnar obiskala tudi konferenco MoDeSt 2014 - 8th International Conference on Modification Degradation and Stabilization of Polymers., ki se je odvijala v prvem tednu septembra na Bernardinu. Ugledni raziskovalci s področja lesarstva, ki so sodelovali na konferenci: Lone Ross Gobakken (Norwegian Forest and Landscape Institute, Norway), Phil Evans (University of British Columbia, Canada), Holger Militz (University of Göttingen, Germany) in Marko Petrič (University of Ljubljana, Slovenia) so na njeno povabilo obiskali tudi Univerzo na Primorskem.